Skip to main content

חדשות

פרויקט נגישות בין דורית לתלמידי פתח תקווה

קטגוריה: חדשות העמותה

במהלך שנת הלימודים תשע"ח קיימה עמותת נגישות ישראל את התכנית "נגישות בין דורית" בבתי הספר גולדה ואחד העם בפתח תקווה, בתרומת קבוצת מגדל

 

פרויקט נגישות בין דורית אשר בו השתתפו תלמידי שכבות ט' משני בתי הספר, עוסק בקשר שבין בני הנוער לבין בני הגיל השלישי. הפרויקט כלל מספר שלבים:

 

תלמידות אוכלות גליגה עם כיסוי על העיניים
התלמידים מתנסים ב"טעימה עיוורת" של גלידה

 

הפנינג פתיחה נגישות בין דורית לתלמידים

בכל אחד מבתי הספר התקיימה הרצאה בנושא נגישות והגיל השלישי, שחשפה בפניהם את הקשיים והצרכים המלווים אנשים עם מוגבלות בכלל ואנשים בגיל השלישי בפרט. ההרצאה עסקה בנושא הנגישות, מהי נגישות, מהי מוגבלות וסוגי מוגבלויות.

לאחר ההרצאה, התלמידים עברו הפנינג תחנות התנסות, שבו פגשו מדריכים עם מוגבלויות שונות אשר רובם היו בני הגיל השלישי. התלמידים חוו בעצמם מהי המשמעות של להיות אדם עם מוגבלות בראייה, בשמיעה, בניידות או עם מוגבלות שאינה נראית לעין כמו מוגבלות קוגניטיבית ותקשורתית. בנוסף, התלמידים שמעו את סיפוריהם של המדריכים, כיצד הם מתמודדים עם המוגבלות, כיצד הגיל משפיע על המוגבלות ומדוע אוכלוסייה זו היא צרכנית נגישות מובהקת.

יתר על כן, בכל אחת מן התחנות, התלמידים חוו בעצמם כיצד מרגיש אדם עם מוגבלות באמצעות התנסויות מגוונות. לדוגמא, בתחנת מוגבלות בניידות התלמידים התנסו בנסיעה על כיסא גלגלים, בתחנת מוגבלות בראיה הם היו צריכים למצוא מקום ישיבה כאשר עיניהם מכוסות, בתחנת מוגבלות בשמיעה הם היו צריכים להעביר מסרים כאשר על אוזניהם אוזניות שהגבילו את יכולת השמיעה שלהם ועוד.

 

התלמידים משחקים כדורסל בכיסאות גלגלים
משחקים כדורסל בכיסאות גלגלים

 

הדרכה בנושא מוגבלויות בלתי נראות לצוות המורים

לאחר הפעילות לתלמידים, עברו מורי בתי הספר הדרכה בנושא מוגבלויות שאינן נראות. בהדרכות אלה המורים פגשו מדריכים שלהם מוגבלות בלתי נראית (קוגניטיבית ותקשורתית), המורים שמעו את הסיפור האישי של המדריכים ודיברו על תחום השילוב והנגישות במערכת החינוך בתחום זה.

תלמידים מקדמים נגישות בין דורית


בסיום הפעילות שנערכה לתלמידים, כל כיתה בחרה פרויקט התנדבותי שמטרתו קידום נגישות בין דורית בשיתוף עם בני הגיל השלישי. לדוגמא, כיתה אחת נפגשה עם מעצבת איתה עברו שיעור בנושא עיצובים נגישים, לאחר מכן עיצבו בעצמם מוצרים נגישים לאנשים בגיל השלישי, כיתה אחרת יצרה אמנת נגישות עליה החתימו את תלמידים בשכבה, קבוצה נוספת עשתה סיור נגישות בפרויקט "סיירת נגישות" שבו הם בדקו ליקויי נגישות במסלולים שונים בעיר ועוד פרויקטים רבים.

 

התלמידים מנסים לבצע פעולות מוטוריות עם כפפות קשיחות על הידיים
איך מתמודדים עם מוגבלות מוטורית בידיים?

 

הפנינג "להרגיש נגישות" וטקס סיום התכנית

בתאריך 15.3.18 התקיים אירוע הסיום של הפרויקט, אליו הוזמנו תלמידי בתי הספר וכן, הסבים והסבתות שלהם. בחלקו הראשון של האירוע הוקם הפנינג נגישות בו המוזמנים עברו בין תחנות התנסות חווייתיות כמו ריצה על עיוור, כדורסל עם כסאות גלגלים, כדורשער עיוורים, טעימות עיוורות של גלידה, סדנה במוגבלות בשמיעה, מסלול מכשולים עם כסאות גלגלים ריקודי עם על עיוור ועוד. גם התלמידים שהשתתפו בתכנית הקימו תחנת התנסות הממחישה את הקושי של אנשים עם מוגבלות בראיה.

בחלקו השני של האירוע נערך טקס סיום מרגש, שבו נציגי הכיתות הציגו את הפרויקטים המרגשים שעשו, והמחישו לכל הנוכחים איך באמצעות נגישות ורגישות אפשר לצמצם את הפער הבין דורי.

 

רוקדים עם כיסוי על העיניים

מאמרים נוספים בנושא

הירשמו לנגישון והשארו מעודכנים
תשאירו מייל עכשיו ונדאג שתשארו מעודכנים כל הזמן