מקור: הכל-צפוי, רשת א' של קול-ישראל
ריקי הראל : אנחנו ממשיכים בעוד נושא בהכל צפוי כאן ברשת א", אנחנו רוצים לדבר עם איציק גזית, שלום איציק.
איציק גזית, בעלים ומנכ"ל של חב" סי.אר.אם.סי. : שלום וברכה.
ריקי הראל : אתה הבעלים והמנכ"ל של חב" סי.אר.אם.סי. שעוסקת במיכשור למוקדים עירוניים. ולמה זה מעניין אותנו? כי אתם הגיתם רעיון להנגיש את מוקדי 106 של הרשויות המקומיות, וכך ליצור מקומות עבודה לעיוורים וגם ללקויי ראיה כמובן בכמה רשויות בארץ. אז באמת כמה רשויות כבר הצטרפו לפרוייקט הזה שלכם? ומהו הפרוייקט הזה? זה מעניין.
איציק גזית : כרגע בשלב זה הצטרפו 3 רשויות,
ריקי הראל : מה אתם באמת נותנים שם?
איציק גזית : אנחנו, אנחנו לא נותנים, אנחנו מקבלים.
ריקי הראל : כן. זו תוכנה כזאת, נכון?
איציק גזית : כן. אני אספר פשוט על המוקדים העירוניים, ועל מה אנחנו עושים בתחום, ואז אני חושב שהנושא יהיה ברור יותר. בכל רשות מקומית יש היום מוקד עירוני שמתווך בין הרשות לבין התושבים, המוקד הוא מעין מרכז תמיכה לתושב שבכל נושא למשל עץ נפל, יש לי בעיה עם השכן, או כל בעיה אחרת, התושב יודע שיש לו את הכתובת 106, או 107, והוא מתקשר לרשות המקומית.
ריקי הראל : כן.
איציק גזית : במוקד הזה עובדים בין 3 ל-30 ועד 40 עובדים, תלוי בגודל הרשות.
ריקי הראל : ומה תפקידם? הם יושבים ליד,
איציק גזית : הם יושבים ליד מסכים,
ריקי הראל : כן.
איציק גזית : מדברים עם הבן אדם שפונה,
ריקי הראל : מה יש על המסך? כל מיני נתונים של,
איציק גזית : על המסך יש נתונים, זה מתחיל מזה שבן אדם פונה, והפרטים שלו מופיעים על המסך בעקבות השיחת טלפון, אם השיחה היא מזוהה, ולאחר מיכן, ואם לא, אז שואלים לפרטיו, ושואלים על מה הוא רוצה לדווח, כאשר הרשות מעודדת את השירות הזה, התושב מדווח על התקלה הבעיה כל נושא שעולה על רוחו, או מקבל פרטים במסגרת פרטים שהוא מבקש לדעת על התרחשויות ואירועים שקורים במסגרת הרשות המקומית, ותפקידו של המוקדן לנתב את המידע, ולהעבירו לגורמים האחראים והמטפלים.
ריקי הראל : כן, אז איך עיוורים יכולים להתעסק בזה? הרי מדובר פה אמרת במסך שצריך לראות.
איציק גזית : אכן, אכן, מדובר בתוכנה. מה שאנחנו זיהינו והתחלנו בעיריית ירושלים, והקרדיט נתונה לזאב מנהל המוקד העירוני בירושלים, שרתם אותי לנושא, בעיריית ירושלים עובדת בחורה בשם שירה סנש, שהיא עיוורת מוחלטת.
ריקי הראל : איך זה עובד?
איציק גזית : היא יושבת, אנחנו כרגע יש לנו עדיין מס" בעיות, עדיין לא פתרנו אותם, ולכן עדיין אנחנו לא מסוגלים לתת את השירות הזה בהיקף שאנחנו רוצים. זאת אומרת אנחנו יכולים לקלוט קרוב ל-100 עובדים ברשויות המקומיות בארץ.
ריקי הראל : 100 עובדים עיוורים?
איציק גזית : 100 עובדים עיוורים.
ריקי הראל : עיוורים מוחלטים.
איציק גזית : גם עיוורים מוחלטים וגם כבדי ראיה. עם כבדי ראיה כרגע אין לנו בעיה, כי האמצעים שעומדים לרשות כבדי ראיה, ולראיה בעיריית רעננה התחלה לעבוד שם בחורה לפני שבוע וחצי, וסיפקנו לה את האמצעים הנדרשים על מנת שתוכל לראות את הנתונים שמופיעים על המסך, כאשר התאמנו את זה לצרכים שלה.
ריקי הראל : אני דיברתי על עיוורים, שזה ממש מעניין.
איציק גזית : עכשיו, עיוורים מוחלטים יש לנו יותר בעיה. כי את התוכנה שלנו בנינו לא בחשיבה ראשונית שהיא תתאים לעיוורים, ופה נדרשת מאיתנו הנגשה לצורך העיוורים.
ריקי הראל : אז עובדים על זה.
איציק גזית : ואנחנו מנסים לעבוד. אנחנו התחלנו, ונתקלנו בקשיים כספיים בקטע הזה, פנינו למס" גופים על מנת שיעזרו לנו במימון התהליך הזה.
ריקי הראל : אז אתה אומר שזה אפשרי,
איציק גזית : זה אפשרי לחלוטין,
ריקי הראל : ומצריך מאמץ.
איציק גזית : זה צריך מאמץ,
ריקי הראל : לעבוד על זה, ומשאבים.
איציק גזית : ומשאבים. בעיקר משאבים. כי נכונות קיימת גם מצידנו כחברה להרים את הפרוייקט הזה, וגם מצד עמותת שהיא ארגון מנהלי המוקדים בארץ, יש איגוד שבראשו יושב ישראל מודעי, והארגון הזה החליט כהחלטה אסטרטגית לקבל למוקדים העירוניים ופה נתנו את הסכמתם מנהלי המוקדים ברשויות.
ריקי הראל : אז צריך לפנות באמת לרשויות ומשרדי ממשלה, לביטוח הלאומי, לקרנות השונות, לקבל כסף. לעבוד על זה, כי זה נשמע יפה.
איציק גזית : אז אנחנו ניסינו, אנחנו ניסינו לפנות ל, ניסינו לפנות, פנינו לאנשים פרטיים, השבוע התקיימה פגישה בביטוח הלאומי, על מנת לנסות לקדם את התהליך ובאמת להיעזר בתקציב שעומד, שהם מעמידים לרשות הגופים,
ריקי הראל : אני מקווה שתצליחו, איציק תשמע, יש לנו כבר את האות שלנו, אנחנו חייבים לסיים, אז אנחנו מאוד מודים לך, בינתיים זה מאוד מעניין, תמשיכו, תתקדמו עם זה, אנחנו נדבר שוב.
איציק גזית : תודה רבה.
ריקי הראל : המנכ"ל של חב" סי.אר.אם.סי. שעוסקת במיחשוב למוקדים עירוניים, תודה רבה לאיציק גזית