השבוע יצא לפועל מיזם נפלא של הפיס "ימי תרבות 2013" מעל 400 מופעים ב 120 ישובים במחיר צנוע של עד 20 ש"ח לכרטיס.
פשוט מקסים ונפלא!
אבל נשאלת שאלה – האם זה ראוי שמפעל הפיס, אשר משקיע בפרויקט הזה מיליוני שקלים, יפלה את ציבור האנשים עם מוגבלות החיים בישראל, שלפי נתוני הלמ"ס מונה 15% מהאוכלוסייה בישראל?
גם אנשים עם מוגבלות אוהבים לצאת את ביתם, ליהנות ולבלות, כל עוד מתקיימים שני תנאים:
האחד – פרסום הסדרי הנגישות והשני – שהמקום נגיש ומותאם.
ללא פרסום הסדרי הנגישות לאנשים עם מוגבלות – ציבור זה לא ירכוש כרטיסים, אפילו לא ב 20 ש"ח, זאת מפאת החשש מהאכזבה הכרוכה מהגעה למקום לא נגיש.
לא יתכן שבישראל 2013 , מפעל ציבורי כמו מפעל הפיס, שמאוד נהנה מזה שכולנו משתתפים בהגרלותיו, מפלה ופוגע בציבור המהווה כ 15% מהאוכלוסייה, אזרחים שווי זכויות – אנשים עם מוגבלות.
פנינו ליו"ר מפעל הפיס- עוזי דיין ולמנכ"ל- אלי דדון, בבקשה אחת בלבד, קלה וזולה, לאפשר גם לציבור האזרחים עם המוגבלויות בישראל ליהנות ממיזם "ימי תרבות 2013" על ידי כך שיפרסמו את הסדרי הנגישות של האולמות בהם מתרחשים האירועים (חניות נכים, דרכי גישה, האם יש מקומות ישיבה לכיסאות גלגלים, האם יש שרותי נכים תקניים, האם יש התאמות ללקויי שמיעה).
לצערנו לא נעשה דבר בעניין.
התשובה שקיבלנו מיו"ר מפעל הפיס: "מדובר בכ- 400 אירועים ב- 120 ישובים, במהלך 3 ימים. המיזם בשיתוף פורום מוסדות התרבות והאמנות ומשרד התרבות וכל האירועים מתקיימים באולמות, מועדוני תרבות וכד' בהם מתקיימים אירועים כל השנה. המקומות מאושרים לאירועים תרבותיים והנגישות אליהם כמו בכל אירוע במהלך השנה."
הבנתם? כנראה שיותר נוח לא לפרסם את הסדרי הנגישות, ואז לא נגיע.
עכשיו כבר מאוחר מידי – הכרטיסים כבר אזלו ואנחנו נישאר בבית.
מסתבר שהדרך לשוויון ונגישות לתרבות עוד ארוכה.