Skip to main content

חדשות

יובל וגנר – בעיית הנכים להגיע לטקסים ולבתי עלמין בימי הזיכרון (יומן אזרחי, רשת ב')

קטגוריה: חדשות מתחום הנגישות

מקור: יומן אזרחי, רשת ב' של קול-ישראל

 

מיכאל מירו : שלום לך יובל וגנר, נגישות ישראל.

יובל וגנר : שלום, שלום.

מיכאל מירו : אנחנו מתקרבים לימי הזיכרון ושוב עולה וצפה הבעיה של הנכים והנגישות.

יובל וגנר : נכון. מסתבר שגם במועד שהוא כל כך מיוחד למדינת ישראל ובמיוחד לציבור נכי צה"ל והמשפחות השכולות הטקסים ובתי העלמין עדיין לא מספיק נגישים או לא ממש מאפשרים לאנשים עם מוגבלות להגיע ורגע להתייחד עם זכר הנופלים. מדובר בבעיה שהיקפה כמובן אנשים עם כיסאות גלגלים, קשישים במוגבלי הליכה וכמובן לקויי שמיעה. עמותת נגישות ישראל הצליחה להעביר החלטת ממשלה שבעצם אושרה על מנת שכל הטקסים הממלכתיים יאפשרו גישה לאנשים עם מוגבלות שזה אומר דרך אגב גם חניות נכים שמורות, גם שירותי נכים, גם שהסביבה היכולת תאפשר להגיע לכל מי שמעוניין. בימים אלו הוצאנו מכתב תזכורת לראש הממשלה, שר הביטחון, לאגף ההנצחה על מנת לוודא שאכן ביום מיוחד זה, יום אחד לפני יום העצמאות, גם הלוחמים שנפצעו וגם המשפחות יוכלו להגיע ולהשתתף בטקסי יום הזיכרון.

מיכאל מירו : מהבדיקות שאתם ערכתם, אתם מוצאים שאין נגישות שיש נגישות, רק חלקית, יש לכם נתונים יותר מדויקים?

יובל וגנר : הנגישות היא אכן חלקית, יש מקומות יותר טובים, יש מקומות פחות טובים, ובעצם אנחנו כל פעם שיש תלונה אנחנו מפנים אותה ליחידה להנצחה על מנת שתשופר הנגישות, אבל בפועל אחד הדברים שהם הכי חשובים ואותו אנחנו דורשים, אנחנו דורשים מהיחידה להנצחה שתפרסם בדיוק את הסדרי הנגישות על מנת שאותם אנשים שיושבים בבית ורוצים לבוא אבל חוששים מפני שהם יסעו בפקקים ובסוף לא תהיה להם חניה קרובה, ציבור אנשים עם מוגבלות הוא לא יכול להרשות לעצמו ללכת עכשיו קילומטרים או לעלות על איזה הסעה כדי להגיע קרוב, הוא חייב את אותם חניות שמורות. אנחנו חייבים את אותם כיסאות או ספסלים שיהיו שמורים על מנת שאנחנו מגיעים לטקסים ואותם קשישים אותם אנשים שמוגבלים הליכה יוכלו לשבת בזמן הטקס כי אין להם את האופציה להגיע עד לטקסים ובסוף למצוא את עצמם ללא אפשרות לשבת. זה דברים, אתה יודע, זה דברים קטנים אבל עבור אנשים עם מוגבלות הם קריטיים, זה לא בשמיים, אנחנו מבקשים מהמדינה וממשרד הביטחון פשוט לעשות את כל מה שצריך, והכי חשוב – בסוף אחרי שעושים גם לפרסם, לפרסם באמצעי התקשורת השונים ברדיו, בעיתונות ואפילו בדיוור ישיר למשפחות השכולות שמה הם ההסדרים המדויקים שיש בטקסים השונים.

מיכאל מירו : כן. מאד מוזר שאנחנו צריכים לדבר על הנושא הזה וזה לא ברור מאליו, אנחנו מדברים בפרט כשמדברים על יום הזיכרון, בעצם שני ימי הזיכרון, גם לשואה ולגבורה ששם יש המון אנשים זקנים ומתקשים בהליכה ובימי הזיכרון האחרים של המלחמות יום הזיכרון הכללי ששם יש הרבה נכים בגלל המלחמות ולהם לא נותנים נגישות זה ממש מוזר.

יובל וגנר : נכון. אני מזכיר לך שכמו שאמרת יש גם משפחות שכבר ההורים של הנופלים הם בגיל מבוגר ועבורם חוסר נגישות זה אומר התשובה היא פשוטה.

מיכאל מירו : שהם לא יכולים להגיע.

יובל וגנר : בדיוק.

מיכאל מירו : פשוט לא יכולים להגיע.

יובל וגנר : בדיוק. את הדבר הזה אפשר לפתור ברגש, מעט השקעה וקצת פרסום.

מיכאל מירו : כן. סיפורים כאלה אני מכיר של אימא שלא יכולה לעלות על קבר בנה כי היא כבר זקנה, מעל שמונים, ואין עזרה לדברים האלה, לצערנו. תודה רבה לך, יובל וגנר, אני מקווה שפתחנו פה את האוזניים של מי שצריך.

יובל וגנר : כן. ונקווה שאנחנו גם נשפר את הנגישות.

מיכאל מירו : תודה רבה לך.

יובל וגנר : תודה.

מאמרים נוספים בנושא

הירשמו לנגישון והשארו מעודכנים
תשאירו מייל עכשיו ונדאג שתשארו מעודכנים כל הזמן