Skip to main content

חדשות

אני מתכוון להגיש בזמן הקרוב את "חוק ממשל זמין" אשר יחייב את הממשלה להקים אתרים אשר ישרתו את כל אזרחי

קטגוריה: Access Israel News

ועדת המדע והטכנולוגיה בראשות ח"כ מאיר שטרית (קדימה) קיימה הבוקר ישיבה בנושא: ממשל זמין – תוכניות העבודה לשנים 2009-2010 – בהשתתפות מר טל הרמתי, סגן בכיר לחשב הכללי 

בישיבה שנערכה הבוקר הציגו אנשי ממשל זמין את התפתחות הנושא מאז שהחל לפעול לפני למעלה מעשור. בפני הוועדה הוצגו תוכניות הפעולה לשנת 2010 והתייחסות לדו"ח ממשל זמין לשנת 2008 אשר התפרסם.

יו"ר הועדה, ח"כ שטרית: "המטרה היא שכל אזרחי ישראל יוכלו לשלם לממשלה ולמלא את כל הטפסים בצורה מקוונת במחשב. זה ימנע את ההליכה למשרדי הממשלה והעמידה הארוכה בתור."

הסגן הבכיר לחשב הכללי, טל הרמתי, אשר אחראי באופן ישיר לנושא ממשל זמין אמר: "ממשל זמין זאת תוכנית רחבת היקף אשר פועלת ב-10 שנים האחרונות ורק הולכת ומתפתחת. רוב משרדי הממשלה שותפים לכל הפעילות הזו." הרמתי תמצת את החזון שלו: "השאיפה היא להגיע לסביבה עם הזדהות חזקה כך שכל אזרח יוכל לקבל את מלוא השירותים באופן ישיר ואישי."

את דבריו של הרמתי המשיך בועז דולב, מנהל פרויקט ממשל זמין, אשר הציג בפני הוועדה מצגת אשר הכילה את כל הנתונים הסטטיסטיים בנושא. לדבריו של דולב ישראל מדורגת במקום ה-27 מתוך 192 מדינות על פי נתונים מהאו"ם.

דולב חיזק את דבריו של הרמתי ואמר:"המטרה של תוכנית ממשל זמין היא לתת דוכן זמין לשירותי הממשלה לכלל האזרחים ולשפר את הבירוקרטיה." תקציב ממשל זמין עומד על כ-70 מיליון ₪ לצורך הפיקוח והבקרה הוקמה יחידת מיוחדת שזה כל תפקידה, הדבר נעשה בין היתר ע"י יחידת אבטחת מידע של השב"כ.

מנתונים שהציג דולב עולה כי לכ-75% מאזרחי ישראל יש מחשב (בקרב האוכלוסייה היהודית הנתונים עולים לכדי למעלה מ-90%) ולכ-62% חיבור לאינטרנט.

בפני אנשי ממשל זמין עומדים כמה פרויקטים: הנפקת ת.ז. חכמה אשר תאפשר לכל אזרח לבצע את הפעולות און-ליין, הקמת תשתית שירותים אישית לכל אזרח, שדרוג כללי של כל אתרי הממשלה והפיכתם לחזות אחידה, שירותי סלולר, מתן רישיון עסק לעסקים בצורה מקוונת ואכיפת הרישיונות, פורטל gov.il אשר מכיל אלפי דפי מידע ורק הולך ומתפתח, שירותי תשלומים ועוד.

בנושא התשלומים ציין דולב שבתחילת הגבייה בשנת 2004 נגבו כ-670 מיליון ₪ וכיום כבר נגבים למעלה מ-6 מיליארד ₪.

ח"כ שטרית ציין שלדעתו אחת הבעיות העיקריות היא שכל משרד ממשלה פועל בצורה עצמאית ובנוסף לא לכל משרד יש אתר פעיל, ח"כ שטרית הצהיר שהוא הולך לחוקק "חוק ממשל זמין" אשר לדבריו ייתן שיניים לאנשי ממשל זמין לדרוש מכל משרד הקמת אתר פעיל ובעל מראה אחיד בין כל האתרים, על מנת לבוא ולעזור לאזרחים. דולב ציין שחייבים להגדיר בדיוק מה יהיה באתר ולקבוע מדדים אחידים בין כל המשרדים.

טל הרמתי המשיך וציין שבשנת 2010 ממשל זמין הולך להוציא את פרויקט מנורה אשר יכיל את כל המכרזים און-ליין ויאפשר לאנשים להגיש בקשות ולראות את מצב הבקשה בזמן אמת.

ח"כ שטרית שאל את הנוכחים על מצב רוחב הפס בישראל ואמר שלדעתו צריכים לשפר בצורה משמעותית את רוחב הפס הקיים, המהירות תקבע את רמת השירותים של האזרח, ככל שהמהירות תגדל האזרחים ישתמשו יותר בשירותים ומהצד השני הממשלה תוכל לנצל טוב יותר את האינטרנט ולהעלות קבצים כבדים יותר לרשת.

בישיבה עסקו גם בנושא הנגישות של האתרים הללו, ואנשי המקצוע ציינו שבכל אתר יש סרגל נגישות אשר מגדיל ועוזר לנתב את הגלישה.

את הישיבה נעל יו"ר הועדה ח"כ שטרית ואמר: "אין לי שום ספק שעברנו דרך ארוכה מאז ההקמה ועד היום. כמובן שיש עוד הרבה שיפורים שצריך לעשות אבל בסך הכול הפרויקט מוצלח." ח"כ שטרית התייחס בדבריו לדו"ח מבקר המדינה בנושא זה אשר ציין שרוב עובדי הממשל אינם עובדי מדינה, לדבריו של שטרית:"מי אמר שצריכים להיות עובדי מדינה? לדעתי המבקר טועה. נושא המחשוב הוא דינאמי ומתפתח, עובדי הממשל צריכים להיות המקצועיים ביותר בנושא ולא אנשים אשר מקובעים לתפקידם. יש בארץ כל כך הרבה אנשים מוכשרים בתחום המחשוב, חבל שכל הידע בורח לנו בין הידיים. צריך להאמין ביכולת הטכנולוגית."

מאמרים נוספים בנושא

הירשמו לנגישון והשארו מעודכנים
תשאירו מייל עכשיו ונדאג שתשארו מעודכנים כל הזמן