ועדת העבודה, הרווחה והבריאות של הכנסת בראשות ח"כ חיים כץ (ליכוד), דנה היום בהצעת החוק העוסקת ברפורמה בבריאות הנפש.
ח"כ כץ פתח את הדיון ואמר: "משרד האוצר חושב שיוכל לקבל רפורמה בחינם. אם תאשר הוועדה בראשותי את התהליך, יהיה זה רק אחרי שנוודא כי כל התקציב הדרוש יוקצה לעניין, אחרת לא נאשר רפורמה כה רגישה".
ח"כ שלי יחימוביץ' (עבודה): "הרפורמה הזאת היא מאונס ולא מבחירה אמיתית. הממשלה ייבשה את מערך שירותי בריאות הנפש והלמה בו, וכך נוצר גוף מרוקן מתוכן. זאת לא גזירת גורל, זה כתוצאה ממדיניות מכוונת. על שירותי בריאות הנפש להישאר בפיקוח המדינה, ולקבל תוספת תקציב, אבל האוצר מסרב לתת אותה, גם לא לקידום הרפורמה. ומה יעשו עם 1,500 העובדים הנאמנים? אלוהים יודע מה יעלה בגורלם".
ח"כ חיים כץ דרש מיאיר זילברשטיין, רכז בריאות באגף תקציבים במשרד האוצר, להצהיר כמה כסף מתכוון משרד האוצר להקצות לצורך יישום הרפורמה, ונזף בו על שאינו נוקב בסכומים מדויקים. זילברשטיין ענה: "יש עדיין מחלוקות גדולות בנושא. נזרקו לאוויר סכומים של 450 מיליון שקלים, חצי מיליארד ואפילו כפול מזה. אני מזכיר שקיימים גם כספים בקופות החולים ובשב"נים". ח"כ יחימוביץ' הגיבה בציניות: "אולי זה הזמן לעשות ביטוחי נפש פרטיים".
מנכ"ל משרד הבריאות, ד"ר רוני גמזו, הבהיר: "נכון לעכשיו, אנחנו זקוקים לסכום שנע בין 400 ל-500 מיליון שקלים. אנחנו עדיין עוסקים בחישובים. בכל מקרה, לא נגיש את הרפורמה ללא הסכם תקציבי מסודר".
פרופ' שלמה וינקר, יו"ר איגוד רופאי המשפחה בישראל: "אם הרפורמה תעבור בתקציב חסר, העומס ייפול על רופאי המשפחה. גם ככה העומס והשירות כיום הם בלתי נסבלים. אם יסגרו או יפריטו את המעט שיש, נוכל להקדיש רק 5 דקות לחולה. צריך לפתח את המרפאות הרב מקצועיות הקיימות ולא לסגור אותן".
ח"כ אורלי לוי-אבקסיס (ישראל ביתנו) הצהירה כי היא תומכת ברפורמה: "75% מהזכאים לטיפול בקרב תושבי הפריפריה, לא זוכים לו ונאלצים להמתין חצי שנה בתור. בהיעדר אמצעים, מפנים אותם לאשפוזים מיותרים. עמותות וארגונים רבים זועקים: אי אפשר להמשיך כך. עלינו לשפר את הצעת החוק, אך לקדם אותה לטובת האוכלוסייה הנזקקת".