Skip to main content

נולדו לרקוד

קטגוריה: חדשות מהעולם

מאת: גל שרה

אליפות העולם לריקודים לטיניים על כסאות גלגלים, שהתקיימה בנובמבר האחרון, היתה הגדולה מכל התחרויות שנערכו עד כה בענף זה.

חצי הגמר והגמר נערכו בפני קהל גדול של כ-600 איש, כשאחרון הכרטיסים נמכר מספר חודשים לפני כן.

האירוע אשר מתקיים אחת לשנתיים התארח הפעם בעיר האנובר שגרמניה והשתתפו בו מספר שיא של אלופי אירופה ואלופי עולם.

הרקדנים כולם הפגינו רמת ביצועים גבוהה מאוד, שהפכה את התחרות לצמודה ומאתגרת אף יותר. האליפות השנה עוררה עניין רב לא רק בתקשורת הפנימית בגרמניה, אלא גם ברחבי אירופה וארה"ב שצילמו וסיקרו את האירוע לכל אורכו.

בתחרויות אלו הזוגות מורכבים מרקדנים על כיסא גלגלים ורקדנים עומדים, אשר מתאמנים במהלך כל השנה בתכנית התחרותית לריקודים לטיניים, במסגרת בתי הלוחם של תל אביב וחיפה.

המשלחת הישראלית שיצאה לתחרות, עם מאמנת הנבחרת ילנה פייטלכר, כללה 4 זוגות רקדנים: שני זוגות שהתחרו בסגנון Latin (סמבה, צ'ה צ'ה, רומבה, פאסודובלה וג'ייב); ושני זוגות שהתחרו בסגנון Standard (ואלס, קוויקסטפ וטנגו).

אדם גרינפלד שהשתתף בתחרות, מספר כי "מדובר בגיבוש נהדר אשר חוצה גבולות, לבבות ומדינות. לפתע אנשים מתקרבים ומשוחחים, דבר שלא היה יכול לקרות סתם כך. בהיבט האישי לא הייתי ספורטאי לפני הפציעה והתחלתי למעשה לרקוד כתהליך שיקומי. לפני מספר שנים הפכו בבית הלוחם את ענף הריקודים לענף ספורטיבי ומאז אני מאוד משקיע בענף ואפילו זכיתי במקום השני בתחרות העולמית שהיתה בהולנד. אני גאה לייצג את המדינה ולעתים אני אפילו מממן את התחרות בעצמי, בדיוק כמו שאחרים נוסעים לסקי או עושים מנוי לקנטרי".

גם ויטל זינגר שהשתתפה בתחרות האחרונה, רואה בריקוד סוג של שליחות חשובה. "אין לתאר את החוויה שבלהיות בחברת ספורטאים שחיים ונושמים מוזיקה וריקוד, ושבאו לדחוק ולפרוץ גבולות, ולהוכיח פעם נוספת שאין גבול ליכולת", היא מספרת בהתרגשות. "עבורנו כיסא הגלגלים אינו מכשול, אלא כלי עזר המאפשר לנו לנוע, ליצור, להתבטא ולהרגיש חופשיים. הרקדנים שהתמודדנו מולם רוקדים למחייתם, מתאמנים כל יום כל היום, מופיעים ברחבי אירופה ומתחרים כל שבועיים. ידענו שלא יהיה קל להתחרות מולם וידענו שהם כמובן בעלי ניסיון ויותר משופשפים מאיתנו, אבל לא היה לנו ספק שהמטרה היא לתת את המקסימום ולהגיע כמה שיותר גבוה. אכן עשינו זאת, ונהנינו מכל שנייה".

גם התוצאות לא הכזיבו והצוותים חזרו לישראל עם הרגשה טובה, כך לגבי אדם גרינפלד ובת זוגו שהגיעו לחצי הגמר; אנה ווישביין וצח יוסיפון (מקום עשירי); מני גלס ואנסטסיה ברגינסקי (מקום תשיעי); ושון זיו וויטל זינגר שהגיעו לגמר וסיימו במקום הרביעי.



* הכתבה הנ"ל התפרסמה במוסף נגישות+ בעיתון הארץ שהופק בשיתוף עמותת נגישות ישראל. כתבות נוספות מהמוסף מפורסמות גם הן כאן באתר.

מאמרים נוספים בנושא

הירשמו לנגישון והשארו מעודכנים
תשאירו מייל עכשיו ונדאג שתשארו מעודכנים כל הזמן